Nettstedet Sylling.no - en del av nettavisen Liernett

Historien om bygda Sylling

Undertegnede har gjennom 25 år som lærer på Sylling skole og som medlem av Lier Historielag og Sylling Kulturhistoriske Forening samlet en god del lokalhistorisk stoff.
Jeg har blant annet samlet artikler fra Lierposten, Drammens Tidende og Buskerud Blad, plukket ut stoff om Sylling fra Liers Historie bind 1-5, snakket med folk i Sylling, fått kopi av diverse artikler og bøker.

Stoffet har jeg samlet hovedsakelig av to grunner;
- Jeg ønsket at barna gjennom min undervisning på skolen skulle få mest mulig og best mulig informasjon om Syllings historie. Jeg har etter hvert begynt å redigere stoffet slik at det også kan brukes av andre lærere og av elevene selv når de jobber med prosjekter eller tema.
- Den andre grunnen er at jeg hadde tenkt å lage en lokalhistorisk bok om Sylling. Dette arbeidet har jeg ikke blitt ferdig med og kommer helt sikkert ikke til å få gjort det på mange år enda kjenner jeg meg selv rett. Jeg har alt for mye annet ugjort!

Min plan var å legge stoffet ut på Sylling skoles nye hjemmesider som ble klare i løpet av sommeren 2003. Men intet er vel bedre enn at flest mulig får kjennskap til dette lokalhistoriske stoffet, derfor er det fra dags dato tilgjengelig på Sylling.no sine flotte nettsider redigert på en profesjonell måte av Svend Asbjørn.

I tillegg skrev jeg i forbindelse med at Sylling Kirke var 150 år Sylling kirkes historie sammen med de andre medlemmene i Sylling Kulturhistoriske Forening. Deler av dette jubileumsheftet finner du også på Sylling.no. Heftet kan kjøpes på Menighetskontoret.

På Sylling.no kan alle skolebarn som jobber med lokale tema eller prosjekter lett finne stoffet.

Og til alle dere andre ønsker jeg GOD LESNING!

Lokalhistorisk hilsen Roar Bogerud

0
© Sylling.no 2000-2018